Husbygge i New England stil



""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


måndag 29 juli 2013

Badrum inspiration

Det finns så mkt vackra badrum att titta på och här kommer några inspirationsbilder. Det jag gillar är att man lämnar en bit av väggen okaklad så att man kan lägga in en kulör i stället. Tycker det ser så ombonat ut. Tycker det känns lite sterilt när alla fyra väggar blir vita. I alla fall behöver vägarna bryta av lite så det händer något, kanske en list i mitten och ta övre delen diagonal om det ska vara helkaklat? Men har man en okaklad del överst kan man också hänga upp lite tavlor mm för att få badrummet/toan mer ombonad. Sen kan man ju fundera på vilken färg man skall ha om vi nu väljer den varianten. I dusch och badkarsdelen bör det självklart gå hela vägen upp däremot.




Denna ovan och under känns mest som den stil jag gillar i kakel och list












lördag 20 juli 2013

Barnrumstapet - pojkrum






I äldsta sonens rum blir det en tapet från Ralph Laurens signature paper.
Tycker den är lite lagom sportig och passar fint  till New England stilen vi valt att ha.
Jag är glad att sonen tänkte om lite och valde bort Cars tapeten. Den hade han nog "vuxit ifrån" inom kort iaf.
Denna sätter vi på en vägg som fond tapet. 


På den andra fondväggen blir det en randig tapet från Ralph Lauren, möjligen en annan randig?
Måste bläddra lite till i deras sortiment. 

Boråstapeter har kommit ut med en helt ny kollektion som heter Marstrand och innehåller i mitt tycke många fina tapeter.
Denna har son nr 2 valt att ha på en fondvägg. Den finns i kraftigare färg också, om man vill ha det men jag tror den blir för
dominant då så det får bli denna något "blekta". 



Sedan har vi inte riktigt bestämt oss för vilken av dessa två tapeter från Boråstapeter som ska tjäna som den andra
fondväggen. Vilken tycker ni? Randig eller med stjärnor? Kanske blir för mkt stjärnor?






Som jag nämnde i ett tidigare inlägg kommer vi ha denna randiga tapet i gästrummet/arbetrummet
i från Ralph Laurens spalding stripet (tror dock att just denna bild är från en annat märke men de är
identiska)

fredag 19 juli 2013

Val av badkar och blandare


Hoppas ni alla njuter av sommaren :)
Det har sannerligen varit många fina dagar. Igår var det nästan till och med för varmt att sitta på en badstrand trots sjöbris. Härligt och jag njuter för fulla muggar. Det är så få dagar på ett år man får ha det så här varmt och skönt.
Vi är hemma och mellan landar lite nu och tvättar upp kläder mm men sen blir det nog att vi åker ut bland skärgårdsöarna igen.

Innan semestern var vi en sväng förbi Fredells och tittade på blandare som vi valt att själva köpa in. Hittade då ett badrum som vi föll pladask för. I detta badrum var nämligen den badrumsmöbel uppställd som vi redan valt, Vedums Louis. Dock kommer den att vara vit och bredare på övre planet till detta badkar (vi bestämde för att vi skall ha just detta badkar m kranar).
På toaletten på bottenplan blir det dock denna svarta badrumsmöbel.

Vi inser nu också att det kakel vi val inte kommer att passa stilen, suck vart hittar vi liknande detta kakel till en billig peng?

 
Denna blandare tror jag kan passa till handfaten och har liknande stil, vi vill dock inte har två kranar utan en engreppsblandare.
 
Badkaret kommer från Noro och heter Sundborn


Tror denna eller liknande kommer att passa badkaret fint och går det att få som engreppsblandare är det ännu bättre.

 
 
Till köket har vi valt denna köksblandare, eller någon liknande. Det finns så många som gör denna stilen på blandare nuför tiden.


lördag 13 juli 2013

Semester

Nu är det sommar sol och semester, så skönt!
Börjar smått tappa kollen på vilken dag det är så målet med att varva ner har uppnåtts.
Vi är ute i skärgården så mycket som möjligt nu och här är det begränsat m internet och datorer varför det blir lite glest nu med inlägg i juli.
Hoppas ni också har/ får en fin sommar!



tisdag 2 juli 2013

Utforska omgivningen

Brr, vart tog sommar värmen vägen? Hoppas den kommer tillbaka för vi kommer bara vara hemma i sommar, göra små utflykter hit och dit men mest "bara vara".
Nu två dagar kvar, sen semester :-)

Idag tog sonen cykeln och jag promenerade den lilla väg vi gick i vintras bort till den andra stranden i viken några minuter bort. Vilken skillnad. Nu var det riktigt frodigt och grönt. Man fick en sån där riktig sommar känsla mellan vass och snår. Så lugnt och skönt det är här. Vi kommer verkligen trivas, det är jag helt säker på.


 



 




 




 


 



 



 

måndag 1 juli 2013

Gar-Bo försäkring och fyllnadsmassor

Dagarna bara rusar på och nu är det nedräkning till lite ledighet, bara 4 dagar kvar. Skall bli så skönt att få dra ner på tempot och "bara vara". Väl behövligt för hela familjen.

Vi forsätter med diverse små papper mellan Myresjöhus och oss, som skall signeras. Allt från panelbyte, dörrbyte och färg utan garanti. Vi vill dock fortfarande ha våra svarta dörrar:-).

Idag kom ett kuvert från Gar-Bo med byggfels försäkringen. Skönt, då vet vi att allt nu är försäkrat inför starten i höst.












Vidare har vi insett att vi kommer att behöva en hel del fyllnadsmassor på en del av tomten och det är ju ok. Men mer frustrerande är det att det finns massor i närheten som någon vill bli av med. MEN det är ju dyrare att få det på en lastbil och dumpat några 100 meter därifrån än att beställa nya.
Har man tur vill någon bli av med massor så pass mkt att de gärna kommer och dumpar det här snarare än att erlägga tipp avgiften. Ja vi håller tummarna :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...