Husbygge i New England stil



""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


tisdag 13 maj 2014

Årets snackis

Ingen har väl undgått att höra om Pulled Pork som förmodligen är årets snackis i matväg. I dag köpte jag en härlig gjutjärnsgryta och 4 st ungnsfasta smågrytor. Är så nöjd med köpet och tänkte jag skall inviga gjutjärnsgrytan med att göra en härlig Pulled Pork i helgen. De små ugnsfasta smågrytorna är så fina att ha tex en gratäng i och ställa direkt på mat tallriken. Kommer säkert på något mer skoj att göra med dem.

Le Zie är Paolo Robertos matlagningsmärke. De skriver så här:
Le Zie är en köksserie som bygger på det italienska kökets principer: kvalitet, tradition, funktionalitet och inte minst – matglädje! Inspirationen bakom varumärket är hämtad från Maddaloni i södra Italien och riktar sig till dig som ser måltiderna som ett viktigt inslag i tillvaron.
Vill ni läsa mer om hans köksredskap kan ni göra det här

Pulled Pork, då tänkte jag testa detta recept nedan men har ni andra tips så tar jag gärna emot det. Inte så mkt pill och plock utan sköter sig själv i ugnen hela dagen. Perfekt för oss som har målning på agendan.


Pulled pork, ca 4 portioner
1 hel bit benfri fläskkarré, ca 1,2 kg
1 msk smoked paprika (torr krydda)
1 lök, skuren i 4 klyftor
2 dl krossade tomater
0,5 dl vatten
4 vitlöksklyftor, pressade
1 röd chili, urkärnad och hackad
1 msk flytande honung
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
----------
coleslaw och hamburgerbröd/pitabröd till servering

Sätt ugnen på 125C. Klappa in köttbiten med smoked paprika-pulver och lägg den i en ugnstålig gryta eller form. Skär en lök i klyftor och lägg kring köttet i formen. Rör samman krossade tomater, vatten, pressade vitköksklyftor, chili, honung och vinäger, och slå detta över köttet. Lägg på ett lock (aluminiumfolie går också bra, om man som vi har, ähurm, slarvat bort locket till sin gjutjärnsgryta) och ställ in i mitten av ugnen och låt stå i ca 7 timmar. Tillagningstiden kan variera något. Köttet är klart när det är så mört att det faller i bitar när du petar på det med en gaffel. Ta ut det, och dra isär det i trådiga bitar med hjälp av två gafflar. Det lättaste är dock att kyla köttet till den grad att du kan dra isär det med fingrarna. Släng lökklyftorna, och blanda ihop köttet med den sås som har bildats i grytan. Fram till hit kan man med fördel förbereda dagen innan. Lagom till servering - värm upp köttet försiktigt i en kastrull, och smaka av med salt, peppar och ev. mer smoked paprika-krydda. Vill du känna dig lite rock ´n roll kan du värma upp köttet i en gryta på grillen. Servera med coleslaw och hamburgerbröd eller pitabröd.
 
Receptet har jag lånat från Helenas fina blogg Bara en kaka till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...