Husbygge i New England stil



""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


måndag 29 september 2014

Rummet som glömdes bort

Här är vårt sovrum som vi inte gjort något åt ännu. Består bara i dagsläget av en säng och ett sängbord. Känns som att man har så mkt annat att stå i så det får vänta ett tag till. Inte så jätte stort heller men vi har fler andra stor rum och det räcker. Vi tyckte det var viktigare med ett stort allrum i stället där man sitter och umgås. Litet men gött att sova här :)

Utsikten är också fantastisk men det saknas mkt piff för att jag skall tycka att det är klart. Tankarna som flyger i huvudet är lite olika.  Antingen får det vara samma färg på väggar och gardiner och så köper man brunsvarta sängbord till, två pampiga sängbords lampor och en kristallkrona i taket. En maffig gavel vill man ju också ha, skall den vara mörk?
 
Alt 2 är att måla väggarna vita eller mkt ljusare och så köper man en stoppad sänggavel i samma färg som gardinerna? Överkastet är ju också under all kritik men just nu lägger vi vart enda slant utomhus.
Får spara detta till en vinter syssla. Kom gärna med ideér.

söndag 21 september 2014

Altan och räcken

Nu är nästan hela altan räcket klart, saknas en grind och en trappa ner till garaget. Nedanför altan kommer vi bygga upp en låg mur. Förmodligen blir det någon rabatt, kanske med något lågväxande och lättskött.
 
 
Här ser man vattnet och grannens hus. Emellan oss ska vi sätta en häck och framför altan ska vi rensa av allt ogräs som nu växer och sätta en liten gräsmatta.
Längst fram på altan ser man mycket av vattnet. Vi är väldigt nöjda med utsikten vi fick. Grannen skämtar ibland om att han ska sätta upp ett Attenfalls hus framför vårt hus. Han skulle bara våga ;-) Skulle grannarna mot förmodan få för sig att flytta så måste vi skriva något papper på att denna sida av tomten inte får bebyggas. Just nu är det bara en muntlig överenskommelse och det är lite läskigt.  
 
Ha en mysig Söndag!

fredag 19 september 2014

Tack Lina!

Nu låter jag tjatig men vi är så otroligt glada över att vara en av Linas kunder. Det ger så mycket ny energi till matlagningen vart annan vecka. Vardagsmaten tas till helt nya höjder. Hela familjen rusar upp på måndag kväll när det ringer på dörren och leveransen kommer. Sen följer, mest som oftast, 5 dagar av rolig matlagning. Även gillar jag det där med att det redan är bestämt vad man ska laga liksom att inget saknas när man ska börja laga maten. Så här kan några vardagsmiddagar se ut när Lina styr upp. Kan varmt rekommendera er att testa detta!
Barnen Rydbergs bästa pytt med mild senapskräm.
 
Pannbiff med lingonsås, kokt potatis och strimlade grönsaker.

Kalkon schnitzel med citronsmör och couscous...


Tillönskar Er en härlig helg och hoppas solen ska skina på Er!

torsdag 18 september 2014

Kaos på tomten!

Ja suck, det gör lite ont att titta på hur mycket det är kvar att göra på tomten. Närmare bestämt 2000 kvm. Lite lagom grönt av allt ogräs har det iaf blivit.


Men jag tänker inte stressa upp mig för det. Det tar vi i vår/sommar 2015. Man orkar bara inte göra alla på en gång. Nu sitter jag och väntar spänt på att de bar rotade plantorna ska dyka upp i blomsterhandeln, så att jag åtminstone kan sätta lite häck framför huset. Tanken är att de ska rama in lite på framsidan. Det får bli höjdpunkten i höst liksom att få klart altanen och altan räckena, när mannens handled läkt och gipset är borta.

Men i allt högt ogräs som växer på tomten växer även diverse blommor. Som dessa fina solrosor t ex. Så varför inte njuta av det som finns och ta med dem in? Det var det första barnen upptäckte när de kom hem från skolan idag. Vad kul att de ser sådant!

onsdag 17 september 2014

Kontraster i september

 Sköna september! Vilka kontraster det blir. Hockeyn startade i mitten av augusti för grabbarna på inomhus rinken. Där var det kallt och jag fick ta på mig vinterkläder för att hålla mig varm en timma.
 
Dagen efter är vi på stranden och tar "kanske" det sista doppet för i år.

Sen tar vi en höst promenad in i skogen och hittar svamp. Det vara första gången jag var ute i våra nya kvarter och det är ju alltid lite svårt när man inte vet vart man skall leta.  På vårt förra ställe visste man ju exakt vart svampen fanns. Min utmaning i svamp plockning har i många år varit att hitta svart trumpetsvamp. Dom är ju så svåra att hitta tycker jag! Men det var just det vi hittade och mest av den sorten. Så lite extra stolt är man ju :-) Ha en fin kväll där ute så hörs vi!

tisdag 16 september 2014

Altanräcket i vinyl

Altan räcket i vinyl är under uppbyggnad. Dessvärre har mannen min fått en spricka i handleden under sin golfresa så det står still ett tag framöver, tyvärr. Känns som att det kommer att bli bra detta och upplevs inte alls så plastigt. Bara tanken på att aldrig behöva skrapa och måla gör mig lyrisk och det är värt vart enda krona!



I väntan på att mannens handled ska bli bra får jag fortsätta med att färga in de sista trösklarna i osmo dekorvax. Lite pyssel med slipningen och fabriks lack sitter hårt men snart så är de sista två på plats.

måndag 15 september 2014

Färg på altan golvet?

I väntan på att altan golvet ska bli klart tankar jag så klart inspiration från nätet. Vad ska man behandla trallen med om man vill undvika "olje träsket". Nu har vi ju chansen att tänka till då trallen är ny och byggd i år. I vårt förra hus hade vi en gammal del, en nyare del och en helt ny del. Det blev  aldrig samma färg på golvet oavsett behandling!
Var naturligvis inne och sökte på Pinterest och där hittar man alla färger man kan tänka sig. Allt från helmålade golv i rött, mörkbetsat som verkar populärt i NE husen till vita. Gillar ju det mörka mot det vita altanräcket...

 


Men det som ändå lockar oss mest är nog ändå drivved färg. Lite lagom grått och väderbitet.

 Det finns ju en produkt som heter Sioo och mer kan du läsa om den här. Det sägs att den blir gråvit som drivved,  håller sig mögelfri och torkar inte ut träet. Ska tydligen räcka i tio år innan det är dags att behandla igen. Hitta en bild på style room där en familj precis behandlat med Sioo och visst ser det gråare ut än den delen som är under tak. Sen tar det tydligen något år till innan den fått sin riktiga kulör.

Ja, vi får se vad det blir, vore ju ändå skönt att slippa olja hela tiden och dessutom mörknar golvet mer och mer för varje år

tisdag 2 september 2014

Osmo dekor vax på ek trösklar

Nu har vi smått börjat komma in i höst känslan och detta väder omslag vi fick har gjort att vi vistats inomhus mer. Då blir vi ju även påminda om vilka projekt vi lämnade ogjorda i våras. Ett av dessa är våra trösklar. De kom ju i ek som standard och någon annan färg kunde man inte välja på. Ek tycker jag är fint i sig men att blanda flera olika  träslag/färger gillar jag inte. Det bör vara enhetligt enligt mitt tycke. 
Vi lät snickarna lämna trösklarna lösa så att vi kunde ta bort dem när det var dags för modifiering. De satt ganska hårt ändå men trä har ju förmågan att svälla också. Här har jag tagit fram mitt bästa redskap, slipmusen. Tummen upp för den, liten, händig och som man kommer åt med överallt.
 
Väl slipade från lack så var det dags för Osmo att visa vad "den" går för.
Här är vaxet på torkning vid första strykning. Som ni ser till vänster om tidningspappret så är vårt golv mkt mer mörkbrunt. Två strykningar och avtorkning kvarstår. Måste ändå säga att en strykning också är fint, om vi haft den färgen på golvet. Vilken skillnad och så snyggt. Enda störande är att en av trösklarna har en rand som inte går bort. Hoppas den försvinner med sista lagret.

 Före.....
Tada.....efter.
Känner mig nöjd och glad. Nu återstår bara tre trösklar, dessa sitter fast med silikon fog i badrummen. Blir nog lite fighting med dem men det ordnar sig. Kan varmt rekommendera Osmo´s produkter, lätt jobbade och fint resultat och som jag hoppas ska hålla vad de lovar.
 
 
Och så vill jag avsluta med en teaser.  I dag fick vi en pall leverans med altan räcken från Ellma.se Ska bli så spännande att montera upp. Färdig målade och underhållsfria i vinyl men framförallt att se det live. Hoppas de nu bara inte ser plastiga ut. Stolphatten ser fin ut tycker jag. Bilder kommer på det. 

måndag 1 september 2014

Willa Nordic vs Myresjöhus New England

Fick syn på en bild på ett New England hus från Willa Nordic. Är det inte galet likt vår modell från Myresjöhus? Svarta dubbel dörrar med överljus, små fönster vid sidan om dörrarna, 5 st stora fönster fram. Saknar dock de fina detaljerna över och under fönster som vi har liksom det runda fönstret vi har högst upp. Tycker även att vår breda panel faller oss mer i smaken liksom den modell vi har på fönster som ju är en efter apning på NE fönster. Däremot skulle jag vilja ha entré taket och de fina fönsterluckorna. Det är i alla fall en plan vi har att vårt hus också ska få. Det som jag däremot älskar med Willa Nordic är de där fina snickerierna de alltid får till vid takfoten. Gör ju så mkt på utseendet. Sen kan man undra vilket hus som kom till först? :-)
 
Bild lånad av Willa Nordic
 
Bild tagen på vårt hus från Myresjöhus och Ocean Living serien. Vårt är ett av 4 i serien och heter Hudson Bay
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...