Husbygge i New England stil



""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


onsdag 22 oktober 2014

Fönsterluckor

Fönsterluckor finns ju i många varianter, storlekar och i olika material. Tydligen kan man även få dem i vinyl också. Det där med vinyl -"underhållsfritt" gillar ju jag men jag tror ett par hederliga dekorationsluckor i svart trä skulle passa bäst till vårt hus, eller kanske vinyl...vi får se. På fonsterluckor.se och även kallas Miltyr hittade jag ett stort sortiment för både inne och ute. Möjligen kan man ana att det kostar en slant. Kanske någon som frågat?
 
 

Sen hittade jag fonstermax och de var mer i rättvis prisklass. Dock måste vi måla dem själva men det är ju inte hela världen, när man målat ett helt hus i somras.
 
 Slutresultatet vi vill åt är inte helt oväntat i svart och vitt,  något åt detta hållet. Huset är från Willa Nordic och väldigt likt vårt hus i modellen. 

tisdag 14 oktober 2014

Snygga skåp från Lindebjerg Design nu 10% rabatt

Nu när höstrusket varit ett faktum ett tag blir man sugen på att fortsätta där man slutade i våras invändigt. Vi jagar diverse möbler och framförallt förvaring till badrum och kontor. Sprang på dom här fina skåpen från Lindebjerg Design.






Alla skåpen finns på deras hemsida här och det finns återförsäljare över hela landet. Köper man ett skåp av Aratorp så får man just nu 10% rabatt. De säljs även på Zandvoort och Posh Living.

måndag 13 oktober 2014

Hälsa, hälsa, hälsa

 
 
Det skrivs ju sannerligen mycket just nu om vad man ska äta för att må bra. Var och vart annan dag på nyhetsmorgon eller hos Malou bjuds det in personer som René Voltaire, Hanna Göransson m fl.
Man ska laga klimatsmart mat, skippa kött helst två ggr per vecka och köpa närodlat. Maten ska gärna vara glutenfri fri, fri från raffinerat socker och fri från mjölk. Man häpnas över hur mkt bra som kommit fram genom forskning på sistone vad gäller maten. Det finns anti inflammatorisk mat man kan äta för att förebygga kroniska sjukdomar. Maten man stoppar i sig ska helst vara raffinerat (ej industriellt framställd). Men så får man lite panik, iaf jag, och undrar vad man ska äta då. Har hittat två sidor som jag just nu börjat följa men tänker inte annat än testa mig fram, till att börja med. Några kurerande shots kan man ju ta eller varför inte starta dagen med citronvatten?
 
Här kommer länkar till sidorna om ni är sugna på att läsa mer:
* Hanna Göransson har skrivit boken Friendly food som fått så mycket uppmärksamhet och här är hennes blogg  hurbrasomhelst

* Här är en nystartad blogg och en professor Stig Bengmarks skriver om kroniska sjukdomar och hur man genom föda kan undvika att få sjukdomar som exempelvis cancer, diabetes och alzheimers.
Den heter foodpharmacy
 
* På bloggen IndigoLife kan du bland annat läsa om 10 oslagbara fördelar med varmt citronvatten.
 
 Nu är det bara att ta för sig bland recepten och annat som man kan boosta sig med för att hålla höst förkyldningen borta :-)
 

söndag 12 oktober 2014

Plantera häck

Hua vilket ruggigt väder det blev idag då. Men det hindrar inte mig från att äntligen börja stoppa ner häcken i jorden. Det blev ingen hägg mispel som får en sådan härlig röd höstfärg utan en helt vanlig liguster. Den blir bäst där framför huset då den går att hålla smal och låg utan att bli gles. Fick även rådet att inte ta en vintergrön häck eftersom den vanliga slår ut tidigare på våren samt att den vintergröna ligustern lätt får sjukdomar. Det blev barrotade plantor i tio pack från Plantagen.



Så underbart skönt att se någon "grönsak" på tomten. Ovan täckduken blir det barkflis.
 
Sen får vi se om vi ska ha rabatt kant av stål eller om det blir någon kantsten?! Saknas mera grus bara, rabattkanten ska ju inte synas så mkt som på bilden...och så några trampstenar.
 
 Den här häcken är väl så nära man kan komma det önskade slutresultatet. En avdelare, ett trädgårdsrum helt enkelt.
 

onsdag 8 oktober 2014

Sovrum del 2 och DIY?

Tänker ganska mycket just nu på hur vi ska ha det i sovrummet. Vi har ju redan satt basen i det mörka golvet, väggfärg och gardiner. Kanske att sänggaveln och sidor får gå i en ljusare varm ton. Till det tänker jag mörka sängbord och stora sänglampor, en ljus matta under nedre delen av sängen och en härlig stor lampa i taket. Inte riktigt som på bild men åt det hållet. En kristallkrona i taket hade varit fint också.




 



Jag får även passa på att tacka Isabelle för de fina ideérna om Hemnes sängbord och byte av knoppar liksom att ha en kristallkrona i taket. Snor nog dessa ideér :-) Isabelles fina sovrum hittar ni på bloggen "By the city" här
 
 Jag har ju också pippi på att skapa själv och det vore ju sannerligen en utmaning att göra en sänggavel själv. Kanske svårt men helt klart värt en funderare. Då får man ju även precis det tyget man önskar, för det upplever jag lite svårt att hitta. Vi får se vad det blir och när det är klart så lovar jag att lägga upp lite bilder.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...