Husbygge i New England stil



""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


torsdag 27 november 2014

Börja julpiffa och resa till Schweiz

Jag kan inte direkt säga att jag hunnit någon vart med julpiffet direkt. Här har vi varit förkylda varvat med hockey träningar och annat som gjort att det får vänta. Jag har iaf hunnit ut i skogen och plockat granris som blivit två kransar, piffet till kransarna saknas och får vänta till nästa helg då jag åker bort med jobbet i morgon.


 Sen har jag förberett med en advents ljusstake till familjen som firar 1:a advent utan mig. Tänker satsa på mkt rött i år då vi ju redan har så mkt grått på väggar och gardiner. Blir en härlig effekt tror jag till våra annars så sobra färger. Något som sticker ut och det ska det ju göra tycker jag när det är jul men det är bara min mening. Vitt och guld till jul är också fin tycker jag men vi har ju inte riktigt de färgerna hemma. Men men bilder kommer på piffet senare.


Nu väntar en skön weekend resa med jobbet. Vi kallar den årliga resan för Jueltur, som är på Norsk. I år blir det Schweiz och Engelberg för lite skidåkning och god mat. 
Ha en fin helg alla!

onsdag 26 november 2014

Ett vackert hus

Nu börjar det att ta fart i Heims verdens hus. Ett vackert hus som just nu är under uppförande i Norge. De har hela 3 meter till tak på nedre plan, matskafferi, walk in closet och ja... allt man kan tänka sig. Kika på dessa fina bilder från köket som just nu håller på att färdigställas.



och så en bild på deras fina hus. Ni hittar bloggen här
 
 

tisdag 18 november 2014

Trendrum överraskar till bra priser!

Kikade in på Trendrum och de har kommit ut med nya fina matstolar tillsammans med mitt favoritbord Lamier. Problemet för oss är att vi inte kan ha ljusa tygstolar då vi har barn i familjen. Men.... 
Nu görs dom i mocca och passar ju så bra ihop, även om jag mest av allt gillar kontrasterna ljust och mörkt som ovan.



Så här ser den nya finare Tuva ut.

Så här såg den enda Tuva stolen ut när vi valde bort dem mot rottingstolar och vändbar dyna.

Så här ser den andra nya Tuva stolen ut i mocca.

 Så här ser den gamla Tuva stolen ut som dök upp efter vårt köp av stolar. Lite skillnad i kvalité vill jag lova.
Snyggt med runt bord också, den heter också Lamier. Suck nu vill jag slänga ut hela matgruppen och börja om :-)
@Caroline, de har också Howard soffor, jämför med priserna på Trademax. Ibland billigare, ibland dyrare..

Ha en fin kväll där ute.
Caroline

måndag 17 november 2014

York från Mio

Ja det där eviga letandet efter möbler. Vi har en del kvar att införskaffa. Tex ett skåp men också en del bokhyllor till arbetsrummet. I somras köpte vi ju soffbordet York från Mio och högst på listan nu står ett skåp i samma serie. 
 
 
 
Även ska vi göra om matplatsen. Frågan är om jag gör om det gamla matbordet eller satsar på något i samma serie som soffbordet och skåpet. Skulle i så fall bara vara bordet som är av intresse, de läckra ljus stakarna på bordet har jag redan :).


 
Det som jag finner så bra med bordet, och det vi redan har, också från Mio, är att det går att förlänga med hela 90 cm till. Det gör att man lätt kan duka för 12 pers men också 14 st vid tex kalas. Vi får se vart vi landar.
 
 Och så avslutar jag med en jul inspirationsbild från Jotex som kom idag. Även där pryder Mio York bilden liksom en Howard soffa. Dem två gifter sig bra tycker jag. 

fredag 7 november 2014

Vår tvättstuga

Vår tvättstuga är inte direkt någon fancy lyx variant som man kan se på t ex Pinterest MEN jag är så glad att den är stor, 9,2 kvm. Groventrén är också oftast i anslutning till tvättstugan så den ytan ska fylla en ganska stor funktion. I vårt hem är det 6 av 7 dagar kaos där. Man får kliva över hockey väskor, runda förbi strykbräda och div maskiner som användas utomhus. Med två barn i familjen blir det många tvättmaskiner på en vecka. Vi har ständigt högar med tvätt som inte ens hinner upp i garderoberna innan de används igen. Men det är skönt att man kan stänga dörren och bara låta det vara lite kaos där. Summa summarum så är det skönt med stora bänkytor och så här ser det ut idag.
     

 Den fjärde väggen där torkskåp, värmepump och städskåp står tänker jag inte ens visa. Det är lika fult som sist men någonstans måste de ju stå och passar utmärkt att vara där i vårt "kaos rum".
Passade också på att printa ut lite familjeregler, fina ord tycker jag.

Födelsedagspresenter

I veckan har jag äntligen lyckats komma i ordning med min symaskin och alla tillbehör. De har ju fått vila under 1,5 års tid under flytt, husbygge och temporära boendet. Men nu så. En kille fyller år och älskar Barcelonas fotbollslag. Modern säger att han önskar sig en vimpel med deras logo på. Bara ut att jaga efter en sån, eller hur? Till slut hittade jag en och så här fick det bli.




I helgen fyller också en liten jänta år så jag kör en favorit i repris men med ett Hello Kitty tema.

 

Tillönskar er alla också en riktigt trevlig helg och glöm inte bort att fira av alla pappor på söndag.

tisdag 4 november 2014

Spöklik magisk morgon

Hoppas ni hade en mysig Halloween helg? Vaknade upp till en helt magisk vy från sovrumsfönstret över saltsjön. Passande för självaste halloween helgen!

 Blev så tagen att jag vart tvungen att ta en liten promenad.

 Och så fina huset...suck altanen har blivit lidande pga gipsad arm och sen ryggskott...


 I helgen spökade ena sonen och jag för pappa när han kom hem.....

Ha en fortsatt fin vecka där ute! Kram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...