Husbygge i New England stil



""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


onsdag 17 december 2014

Flygfoto över huset

Måste ju bara få göra en avstickare från julen. Här kommer en ganska mysig bild över vårt område och huset vårt, det vita där vi och grannen rensat upp skogen ganska hårt.
Får tacka vår gulliga grannar för bilderna de tog i samband med en försäljning av sitt hus.
 
Bild taget från andra hållet. Vårt hus ligger på andra sidan udden.

måndag 15 december 2014

Nu är det jul här i vårt hus....

Då har vi äntligen fått upp lite julpynt. I år blev det en ny fejk gran, lugnast så med ev allergier och så är man snäll mot granarna. Den fick toner i brunt, koppar, beige, vitt och guld. Blev jätte bra ihop med övriga toner vi har hemma. Hittade jättefina kulor på Clas Ohlson i 48 pack. Vi har nu ca 150 kulor i granen.



 Här har vi dem.

 
 
 
Sonen och jag hittade på ett nytt ord i helgen. Vi var ute i skogen och "Ernstade". Hittade diverse material så att vi kunde klä vidare på dörrkransarna och ge dem en liten jul touch. Aj det var kallt om fingrarna men kul.
 
Lite annat under uppbyggnad
 
 
 Lite julbak har vi hunnit med också. Men vart är snöööön!

Ingen jul utan Brisak!

Vet att vissa av er brukar besöka Brisak juletid men för er som inte har.....Jisses säger jag bara. Så mycket i överflöd av allting! Otroligt att de gör om ca en tredjedel av affären till jultema. Vilket kommersiellt jippo. Men kul är det ändå att strosa runt där bland alla tomtar etc. Nu tog batteriet slut på mobilen så det blev bara två bilder men ni kan säkert föreställa er.

 Tomte som läser sagor....

 
Hemma åkte renarna och släden upp...otroligt att de överlevt. Minns ett år då det snöade så mkt att den var totalt begravda i massorna och vi fick hugga loss dem ur is klumparna. Härligt med lite LJUS i vår annars mörka trädgård :-) Fattas bara lite snö.
 

måndag 8 december 2014

Schweiz, Engelberg och Titlis

 Då har vi varit i Engelberg, Schweiz med jobbet. Wow säger jag bara. Solen hade vi med oss hela helgen. Som man saknat solen! Hade bra skidåkning i -5 grader och en fantastisk utsikt. Men i byn fanns ingen snö utan som hemma.
pippi in action...

På väg upp i linbanan
Det som ser ut som en sjö och hav....är molnen...
1 timma och en kvart senare var vi uppe på toppen...

Väl tillbaka i byn så hade vi 11 + hela helgen, nästan vår känsla. Underbart! Kan varmt rekommenderas!! God mat också för den delen och trevliga människor!
Vy från hotellet...

 
Härlig pippi!! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...