Husbygge i New England stil



""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


måndag 27 april 2015

!! Schaktning pågår!!

Så äntligen började grabbarna på att schakta, flytta massor, bygga väg och gräva ur för häcken. Som vi har längtat! Det är ju nu det roliga börjar! Men det är nu man också börjar inse att det blir en del att stå i framöver, på de dryga 2000 kvm tomt som vi har. Vi tänker själva så gräs och sätta häck. Men det är ju härligt när det finns lite att pyssla med. Vi älskar ju det! Till nästa sommar, då gräs vuxit upp och häcken rotat sig kommer vi fortsätta med finplaneringen och stensättning. Kanske smyg startar lite med stensättning i år i alla fall....
 
Det är en stor tomt och att göra i ordning och ingen mark, bortsett från en liten dunge som jag står i, blir orörd. Längst med vägen sätter vi häck till hösten. I mitten av tomten kommer infarten att vara som leder upp till garaget.
 
 Nya vägtrummor ska ner i diket och ge plats för infarten.
 
 En traktor kommer med lastat släp...här blir det uppställnings plats för bilarna och garaget (ej synligt på bild) till höger om det.
 
Vår gamla infart stänger vi igen, har vi kommit på nyligen.... här blir det häck i stället. Det är då tur att man inte gör allt klart direkt utan låter tankar och idéer få växa fram.
Fortsättning följer....

2 kommentarer:

  1. Wohooo! Visst är det härligt :-)

    SvaraRadera
  2. Åh vad skönt!! Vårt arbete har avstannat pga att vår markkiilles sambo insjuknat allvarligt. Så nu håller vi tummarna för henne och för att vi ska bli klara för poolleverans nästa fredag/Johanna

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...