Husbygge i New England stil



""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


torsdag 22 januari 2015

Man får snällt vänta...

Att vänta på möbler man beställt är då inte min starka sida. SUCK för att det inte finns lager nuförtiden. Allt skall göras på andra sidan jordklotet verkar det som. Dessutom ligger det och köar upp kan jag tänka mig då det tar si så där 9 veckor att få den efterlängtade huvudgaveln och sängkappan. Man får helt enkelt vänta snällt. Letandet fortsätter efter sänglampor och matta. För visst ska det vara en matta under sängen, a la New England stil....och ett par sänglampor av större sort...
 
 

Bilder lånade från Pinterest
 
Mattorna nedan gillar jag men alla tycks komma i gråa eller svarta toner eller så är de för små. Utmaningen är nu att hitta liknade i beige och vitt/cremé vitt och som är minst 230 lång. Tar gärna emot tips. 
 Mattan Annica från Rusta
Mattan Arifa från Mio

torsdag 15 januari 2015

nu närmar det sig....

Ett dilemma vi haft här hemma är snart ett minne blott - vårt sovrum. Tror vi har kommit fram till en bra stil som passar den grund som redan är satt, både färg mässigt och stil mässigt. Nu har en takkrona kommit upp i taket i antikmässing. Det blev det i stället för blank mässing. Den gör sig ännu mer perfekt till väggfärgen och gardinerna.
 Den köpte vi på Jotex för ynka 1000 kr och mer behöver den inte kosta för det ändamålet anser vi.
 Jag har beställt en huvudgavel och sängkappa i beige ton från Mio med nitar i antikmässing, därav kronan i samma.

Sedan tänker jag vitt eller förmodligen cremé vitt överkast av något slag...gärna med stora kuddar till att ha längst bak när man bäddar snyggt.... och kanske en avslutande quilt i stickat vid fotändan.
 
 ...och en vit eller cremé matta att ha vid fotändan och en bit upp under sängen.
 
Sen kan jag inte riktigt släppa dessa sängbord från IKEA som har samma färg som våra golv,  fast då med en annan knopp till dem.
 
 
exempel på knopp i antik mässing men det finns många snygga att välja på.
 
Titta bara på denna bild från Sköna Hem, visst gör en liten knopp skillnad, så mycket mer elegant det blir. 
 
 Hoppas och tror att jag ska hitta lite större maffigare bordslampor antingen i antikmässing eller i trä. Eller så blir alt 2 att jag sprayar dem så själv. Tips emottages gärna på vart man kan hitta lampfötter i den stilen. Lampskärmen låter vi gå i vitt eller cremé vitt. Tror detta kan bli bra när det är på plats tillsammans. Före och efter bilder utlovas.

Här kommer den tråkiga "före bilden" igen.

Nu sprang klockan iväg och det är dags att nanna. Ha det underbart där ute.

onsdag 7 januari 2015

Men hallå!!

Ja jisses vad tiden springer iväg. Hoppas ni haft en lång och skön ledighet! Så många dagar ledigt det blev i sträck med 2,5 semesterdagar.....njutbart att få ladda batterierna inför ett nytt spännande år.
Fick ni några roliga presenter? Måste bara få höja två julklappar till skyarna så jag delar med mig till er här. Den ena är en Kärcher fönstertvätt som jag vet några av er andra redan köpt. Har inte hunnit testa den fullt ut ännu men det verkar lovande. Går att köpa här

Den andra är vår nya dammsugare robot Neato XV Signature Pro, som jag köpte till familjen, fniss.
Hon är nu döpt till Frida = Fri dag och gör ett helt fantastiskt jobb på våra mörka golv där varje smula gärna syns. Så skön hon är, lite vimsig i början innan hon hittade tillbaka till sin laddningsstation men "de" behöver några vändor innan de har sonderat hela huset. I bland trasslar hon in sig i sladdar så de får man ta bort. Om man lyfter henne för att man vill att hon skall städa en viss area säger hon - put me down. Haha, störskön figur!! Det är så rent och fint nu på våra golv. Tack Frida för att jag fått ett nytt liv. Äskar sådana funktionsprylar. De kan man aldrig på för mkt av. ps, kollegan har visst också en likadan som vi, fick jag höra idag, och den heter Gunnar. De blir ju som en familjemedlem :-) Ja jisses!
Går att köpa här
 
Berätta gärna om ni har några bra funktionsprylar som förgyller er vardag. Hur bra är tex robot gräsklippare?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...