Husbygge i New England stil



""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


onsdag 25 mars 2015

På promenad i skärgården

Åh nu händer det allt grejer i naturen! Det var bara drygt en månad sedan vi hade ganska så mkt snö. Arbetar en del hemma och brukar försöka komma ut på en promenad vid lunchtid. Det är så njutbart att bara gå runt i detta härliga område vi bor i. Vi har en liten slinga som går längst med vattnet och in i viken. Det finns bryggor/broar som går längst med berget och vattnet. Jag skall inte nämna vad vi betalar per år i vägförenings avgifter, bad & strövområde + båtplats men det är helt klart värt det, att få bo så här....Bara älskar saltsjön, båtliv och naturen!

 
Isen är borta....

 Vår lilla lugna och sköna strand....


 Alla väntar in våren och snart dags för sjösättning....och fullt med båtar....

 En del av slingan jag brukar gå....


 Strand nr 2 ligger lite längre in i viken....



Nysåld tomt och husbygge på gång, finns några tomter kvar.....

Så avslutar jag med en bild på vad vi vaknade upp till i Lördags, vacker vy trots bakslaget i vädret. Men allt är nu borta tack och lov, för jag vill ha riktig vår nu!

tisdag 24 mars 2015

Nillas Handelsbod -snygga knoppar

Berättade ju igår att jag skulle visa upp mitt pågående knopp projekt här hemma. Jag beställde lite knoppar från Nillas Handelsbod som jag tänkte piffa till lite med här hemma. De runda är i porslin och ganska stora och gedigna. De andra tre är ju bara för söta!!

I går visade jag er hur de nya knopparna blev på sängborden Hemnes från IKEA. Ganska stor skillnad till det bättre tycker jag och ser mer elegant ut.
 
 
Sen valde minsta sonen dessa knoppar till sitt rum och hemnes skrivbord. Han har pippi på vitt, blått och rött....Resultatet tycker jag blev mer färgglatt och de är rejäla att ta i när man öppnar lådor och skåp.
 

Äldsta sonen valde hänglåsen med två nycklar i att ha på sitt hemnes skivbord och även det blev lyckat till det bättre tycker jag. Kom dock på att jag inte hunnit ta någon bild på helheten.
 
Önskar ni också beställa knoppar så erbjuder de er läsare 15% rabatt om ni uppger koden "oceanliving".  Då dras det av i kassan. Deras fina knoppar hittar du här
 
Ha nu en fin kväll där ute.

måndag 23 mars 2015

Uppdatering på sovrummet- klart!

Då äntligen känns det som att sovrummet är klart. Minus en vit matta som ska ligga under nedre delen av sängen för det där lilla extra, men det får bli till hösten. Det blev en målning av väggen i alla fall, närmare bestämt två av fyra väggar. Vi gillar ju färgen vi hade och när vi ser mot fotändan till så är väggen mörkare beige fortsatt. Kontrasterna mellan gavel och vägg blev för nära varandra. Vad tycks?

 Mio huvudgavel "Jackie" i färgen beige med tillhörande sängkappa, Mio överkast "Amy", Mio bordslampa "Victor" i kopparfärg(finns också i silver), IKEA "Hemnes" sängbord, Jotex "Huntingdale" påslakan och örngott, Jotex "Empire" takkrona (slut i antikmässing) och slutligen Jotex "Grace" 5 meters klipp/tyg som jag sytt gardiner av. Pläden kommer från Hemtex. Allt till rimliga pengar!

Nedan en före bild på sovrummet, ganska stor skillnad faktiskt...
 

På hemnes borden bytte jag ut knopparna till andra som jag hittade i webbutiken "Nillashandelsbod"
Gå in och kika där, de massor med fina knoppar.

 
I morgon ska jag berätta mer om mina knopp projekt som pågår här hemma, ha en fin kväll och sov gott. Det ska vi, i vårt nypiffade sovrum :)

söndag 22 mars 2015

Uppdatering på köket

Vi fortsätter att jaga passande möbler, sy gardiner och hänga upp lampor. Känns som att man aldrig blir riktigt klar med det men köket får allt vara nu! Hittade ett rutigt tyg på Ohssons Tyger i stan som jag gillar. Nu lagom till att dynan och gardinerna är uppe i köket så är det dags för lite vår toner men jag tror jag struntar i det! Ska börja sy en ny uppsättning gardiner till vardagsrummet i stället. Blir hela 6-8 st på 270 cm långa så det finns att göra.

Skomakarlampor har också kommit upp. Dock fick vi inte ha stickkontakterna dolda då det går en balk precis ovan fönsterna. De fick tyvärr sitta i taket, men men. Inte hela världen det inte.

Sittdyna gjord på en skarvad 90 madrass för att passa.

I morgon ska jag visa er hur vårt sovrum blev, för nu ikväll blev det klart. Är så jättenöjd med resultatet. Trevlig kväll!

fredag 13 mars 2015

Uppdatering på duschrummet

God fredag på er. Hoppas ni alla mår bra och får vara ute i vårsolen i helgen.
Tänkte jag skulle uppdatera med lite bilder från vår gäst toa- duschrum. Vi valde att köpa en silverfärgad ram till spegeln i stället för att ta den spegel som tillhör den svarta badrumsmöbeln. Tycker det blir lite mer liv då. Vårt största problem var att hitta en lampa att ha ovan som passar i stilen, det har tagit ett år!! Men när Karoline på styleroom kontaktade mig och ville visa resultatet av sitt badrum hittade vi den perfekta lampan. Syns dock inge vidare på denna bilden men nu känns rummet ganska klart.
 

 Kanske byter till lite större ramar till våra skärgårdsbilder framöver.


 Härliga duschen igen.

Lampan som kommer från Sanova och heter Nena
 
Ha en fin helg där ute.

onsdag 11 mars 2015

Fyndat

Då har jag fyndat på Dollars i Gällivare. Första gången jag är inne i en dollar butik men förstått att de finns över hela landet, utom i stockhomsområdet. Fanns allt mellan himmel och jord där. Allt från kläder, inredning, godis, leksaker till verktyg och glödlampor. Ja det mesta. Sprang på dessa ljuslyktor och köpte två stycken, för 50 kr styck. Har en likande innan med en stjärna på men dessa var mkt större och väldigt mkt billigare. Nöjd!
Passerade förbi fyndhörnan på Mio också när vi hämtade ut nya huvudgaveln, även där fyndade jag på en spegel till halva priset. Fattas bara en upphängning på väggen.
Ha en fin kväll.

tisdag 10 mars 2015

Sportlov i Vettasjärvi

Ganska nyligen hemkomna från Norrland och Vettasjärvi är vi. Vi landande en halv dag innan Norwegian gick i strejk så vi är extra lyckliga att vara hemma.  Barnen har hoppat och lekt i djup snön, morgon som kväll. Vi har grillat älgkött, blivit bortskämda av släktingarna och bara njutit av naturen i 6 dagar. Så lugnt och fridfullt. 





Mina släktingar :)


Njutbart! På bilden till höger är kussen Elof
 
 



Skoterspår från mosters tomt
 
Sonen vid rökeriet på mosters tomt
 
 En dag åkte vi till Dundret men det bara vräkte ner snö så det vart bara en fika.
 
 
 
   
 Lite renar på en farlig promenad... 
 
Kalla dagar kunde vi ändå grilla på uteplatsen under tak

.... men det stoppade inte grabbarna från att vilja åka skoter...



Älgkött och korv i tunnbröd....mums....
 
 
Inte en allt för ovanlig syn här uppe att ha sin egen traktor för att ploga med...snöslunga räcker inte...
Ja nu får vi bara längta tills nästa gång vi åker upp. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...