Husbygge i New England stil



""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


måndag 28 september 2015

Nu är jag lycklig!

Tänk att ett par besök på Plantagen kan göra en så lycklig! Jag har ju gått och väntat och väntat på att få köpa lite prenna växter till vår blivande trädgård i flera år! Nu började jag lite försiktigt med två stycken äppelträd var av den ena är en underbar svensk klassiker Ingrid Marie. (Tack mamma för inflyttningspresenterna). Tänker att det kan bli en del goda äppelpajer och pryda fint inför julen här och där. Det är också en väldigt bra sort för lagring. Dvs den står sig länge i fruktfatet.
Så här skriver man om Ingrid Marie:
För populärast av alla våra äpplen, särskilt under julen, är just Ingrid Marie. Omkring en femtedel av svenska äppelträd är Ingrid Marie, även om andra sorter är på väg att ta över som de mest odlade. Men Ingrid Marie lever vidare då hon är modersort till flera nya sorter som Aroma och Alice.
 
En underbar äkta sorts fläder vid namn Black Lace fick också följa med hem. Älskar färgen och den ska få stå tillsammans med några andra växter vid den stora stenen vi har. 
 
Den kan man göra flädersaft på precis som med vanlig fläder. Saften på den kallas tydligen fläderrosé och blir rosa. Är nog säkert jätte gott att ha i lite i champagnen också :)


Sen fick ett japanskt prydnadsgräs följa med hem och kommer också att stå vid sidan om den stora stenen. Ja det är verkligen roligt att få börja planera upp lite hur man vill ha det och vad för sorts frukter och bär man önskar ha. Nästa år blir det en hel del bär buskar på inköpslistan, allt möjligt gott och jag längtar! 

måndag 21 september 2015

Tillbakablick från i våras och tidigare

Man blir lätt hemmablind och glömmer titta i backspegeln, vad man faktiskt har hunnit med denna säsong och hur det såg ut förra hösten.  Man ser bara allt som är kvar att göra och att det är myyyycket kvar innan tomten är klar..... Men då är det härligt med lite foton för att bli påmind om att det faktiskt har gått fort framåt..   
Ovan har granittrappa, rondell och gräsmatta kommit på plats. Häcken är snart på plats och diket är förberett.
 Här en rätt dyster bild från i maj. Ja, vilken skillnad! Hårt slit men roligt rakt igenom.

Här  är det nu grönt och häcken är på plats.
 
Även här en ganska dyster och naken bild...
Trapp och entré på plats.

Tur lastpallar finns men ajdö till den nu!
 
Kantsten och liguster häck har kommit på plats (ligustern förra hösten).
 
Ja usch vad det såg ut!

Även här en stor skillnad. Kanststen, liguster och i bakgrunden en ny infart till garaget samt gräs.
 
Det är faktiskt på samma ställe jag tagit fotot fast förra hösten....tur det går framåt!
Nu laddar vi för häckplantering och färdigställande av vår rondell som ska gjutas och hoppas jag hinner få ner blomster lökarna innan det blir för kallt. Sen laddar vi batterierna till nästa vår för garagebygge, kantsten och mur.

onsdag 16 september 2015

Bambu pinnar och avenbok

Att jaga rätt på 730 bambupinnar eller käppar som de också kallas är inte lätt. I alla fall inte till rätt pris! Hade bra gärna velat hitta någon som säljer storpack och till en rimlig peng. De häckplantor som vi köpte tidigare hade pinnar med men de vi nu beställt från Tyskland har inte det. Å andra sidan tar de ca 2 euro/planta för 1,25-1,50 höga så det kan man nästa förstå.

ar
 Har ni några tips på pinnar i något slag som kan passa på 2 meter så skulle jag tacksamt ta emot det :-)

Så här bör en avenboks häck stöttas upp för bästa slutresultat. Stöd av bambupinnar och snöre. Jag får leta vidare, kanske fundera på andra alternativa pinnar på 2 meter, om jag inte hittar bambu.

måndag 7 september 2015

Förberedelse för häcken

Då har vi fått hjälp att gräva ut ett dike för häcken runt om tomten. Satte några plantor till som blev över efter förra vändan. I går beställde jag resterande plantor, hela 730 st avenbok till grannen och oss. Dvs 90 meter var. Dessa är beställda från denna plantskola. Helt ok priser!
 
Detta kommer bli så bra med den vita grinden som ansluter till häcken. Så hoppas vi att häcken tätnar på fort nu!
Som om det inte vore rörigt nog här hemma med maskiner etc så passar Vattenfall just nu på att gräva upp våra vägar runt om för att lägga ner el kabel.
 
 Förberett för häcken.



 Här blir det också häck...detta är servitut vägen som grannen innanför oss fått lov att köra via..

och sist men inte minst den viktigaste delen, gränsen mellan grannen och oss.
 

tisdag 1 september 2015

Benington möbler + nytt jobb

Kan berätta att SIA i sickla nu har utförsäljning med 50-70 % rabatt. De säljer en del möbler under märket benington. Tror det är sias också? Benington har nu öppnat en egen butik under namnet i stockholm. Ni hittar dem här
Dessa barstolar skulle passa perfekt i vårat kök, dessvärre redan paxade i sia butiken till ett bra rea pris! Jag får helt enkelt masa mig in till city och beställa nya. Det mesta av möblerna kan du skräddarsy själv med olika tyger och färger på detaljerna så som krom, mässing eller antikmässing. 
 
 
Efter en lång och njutbar semester så var det dags att börja nytt jobb idag. Otroligt kul och spännande. Restiden är numer förkortad till 25-30 min i bil, vilket är så härligt efter nästa 3 års flackande till Norge i ottan och kommunalt till kontoret i city. Detta fick jag när jag kom in på kontoret idag :) Känner mig så otroligt välkommen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...