Husbygge i New England stil



""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


lördag 23 juli 2016

Kantstenssättning i storgatsten

Då har jag kommit i gång att göra lite nytta också på semestern. Tycker det blir riktigt bra med storgatsten som avgränsar grus och gräs. Storgatsten hittar ni hos från Stenbolaget. Vi valde storgatsten ljus antik som passar bäst med våra blocksteg och radieblock i granit.
Plantering i rondellen hyfsat klar men blir nog inte förens om två år man ser det riktiga resultatet.

 
 Nu har jag kommit halvägs, sedan ska sista gruset fyllas i rondellen och gräset höjas och sås om.


Att gräs växer på så fort. Får skotta/riva loss 30-40 cm gräs som växt in i gruset. Vi kommer inte överanstränga oss med att fästa stenarna i betong eftersom vi ska höja både grus och gräs. Bättre att de är lösa så får man bara justera dem när allt är på plats.

Vår stödmur är klar och här med marksten/kantsten mot muren för enklare gräsklippning.  Kantstenen Visby hittar du hos Stenbolaget liksom stödmuren Vaxholm. Planteringarna har tagit sig jättebra och kommer nästa år att blomma i full prakt. Jag har både tänkt på att få färgskiftingar i bladverken och vad som blommar. Den röd-lila Alunroten ihop med limegröna Hosta/Funkia gör att rabatten får härliga kontraster. Bakom dem finns 30 st vita Astilbe som kommer att lysa upp. Dock i bild snart färdig blommad. Längst bak mot gruset växer en Liguster häck som ska formklippas och avgränsa mot hus.

2 kommentarer:

  1. Vad fint det blir! Vad duktig du är på olika sorters växter!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Maria! Du med kan ju växter! Er rabatt vid huset är ju jättefin :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...