Husbygge i New England stil



""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


onsdag 27 januari 2016

Laddar upp för vår!

Nu när vintern bara försvann så där över ett par dagar så började jag längta till våren. Man kan ana att ljuset är på väg tillbaka och fåglarna har talat om att de är där i träden, redan. Ja då börjar i alla fall jag att längta till dessa härliga vår altan dagar då man kan sitta i solen och bara mysa. Även börjar mina inredningstankar att gå på högvarv. Färg, jag vill ha färg! Satt och letade lite bilder på näten och fick ihop till en moodboard.
Kuddar i olika blå vita mönster, kina porslin blandat med blå vitt porslin från Skandinavien, rotting och palmer. Så får det bli! Blir nog perfekt till vår mörka bas här hemma. Nu har jag gott om tid att börja planera, leta och inhandla. Parallellt med detta så börjar snart ute säsongen och det mesta av krutet kommer att gå till fortsättningen av tomtplaneringen.
Ha en fortsatt fin vecka!

söndag 24 januari 2016

Att njuta av friska luften!

Härligt med lite mildare väder, i alla fall ett par dagar. Men det får gärna vara några minus så att isarna och snön håller sig kvar.
 
Vår sandstrand med stenarna "by winter"
 
 
Vi har då njutit av detta härliga vinterväder utomhus, trots att solen försvann i går. Några grannar samlades, grillade korv och vi hade längdåkning på isen. Syns inte så bra på bilden bara.

Rätt härlig känsla att se vårt område från isen sett inåt. Lite annat än att sitta i en båt på sommaren.

Här står vi mitt i viken, spännande tyckte barnen.
 
Grillen åkte fram och vi eldade med björkved och grillade korv.

 Barnen gjorde upp spår med längskidor runt tomten också....

Vi hade snöbollskrig....

....och gjorde snögubbar....
I mina tankar en helt underbar perfekt helg!
Ha nu en fin start på veckan!

måndag 11 januari 2016

Beställning av lökar

Jo men visst är det så att vintern håller på som bäst nu men kan ändå inte låta bli att börja små drömma om våren och planteringar. Halkade in på en sida som bara handlar om Ramslök, -kökets rolls royce vad det gäller löksort. Älskar ramslök och önskade att jag kunde hitta i skogen själv men jag har aldrig försökt hitta någon. Kanske ska göra det i år! Hur som haver beställde jag på denna sida 50 lökar och de levereras i mars. Inte säkert att jag får dem att överleva men vi har en liten dunge där det är lite skuggigt på tomten. Ska testa i alla fall. Beställningar görs här i jan-feb. Hon har också en hel blogg som handlar om bara Ramslök. http://ramsloksfrossa.blogspot.se/


 Vilken dröm att hitta/se ett hav av dessa härliga växter.
Nåväl, tills dess får jag nöja mig med Urtekrams torkade Ramslök :)

söndag 3 januari 2016

Öppna spisen Cambridge.

Då har det blivit dags att gå tillbaka till jobbet efter härliga och lata dagar. Barnen och mannen stannar hemma en vecka till. Känns som en ganska lagom vecka att starta med då vi har en röd dag på onsdag. Och mera snö har vi fått. Kul för barnen som äntligen får ett vitt jullov.
Tänkte jag skulle visa hur det blev med vår öppna spis. Ger verkligen den där mysfaktorn och värmer så där lagom mycket. Över förväntan faktiskt vad gäller värmen den ger i från sig! Eldas med spisbränsle och avger ingen rök eller lukt. Sedan tycker jag det är en fin möbel och som passar fint in i ett New England hus. Sen får vi se om vi nöjer oss med det eller om det i slutändan ändå blir en kamin. Vi har ju hur mycket björkved som helst som bara ligger nu efter de träd vi fällt innan husbygget.

 

 Önskar er en god fortsättning på nya året och hoppas ni haft många sköna och lata dagar i jul. Om jag har några nyårslöften?.....nej aldrig...men jag ska försöka att leva mer i nuet och inte ha så många att göra "listor".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...