Husbygge i New England stil



""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


lördag 23 juli 2016

Kantstenssättning i storgatsten

Då har jag kommit i gång att göra lite nytta också på semestern. Tycker det blir riktigt bra med storgatsten som avgränsar grus och gräs. Storgatsten hittar ni hos från Stenbolaget. Vi valde storgatsten ljus antik som passar bäst med våra blocksteg och radieblock i granit.
Plantering i rondellen hyfsat klar men blir nog inte förens om två år man ser det riktiga resultatet.

 
 Nu har jag kommit halvägs, sedan ska sista gruset fyllas i rondellen och gräset höjas och sås om.


Att gräs växer på så fort. Får skotta/riva loss 30-40 cm gräs som växt in i gruset. Vi kommer inte överanstränga oss med att fästa stenarna i betong eftersom vi ska höja både grus och gräs. Bättre att de är lösa så får man bara justera dem när allt är på plats.

Vår stödmur är klar och här med marksten/kantsten mot muren för enklare gräsklippning.  Kantstenen Visby hittar du hos Stenbolaget liksom stödmuren Vaxholm. Planteringarna har tagit sig jättebra och kommer nästa år att blomma i full prakt. Jag har både tänkt på att få färgskiftingar i bladverken och vad som blommar. Den röd-lila Alunroten ihop med limegröna Hosta/Funkia gör att rabatten får härliga kontraster. Bakom dem finns 30 st vita Astilbe som kommer att lysa upp. Dock i bild snart färdig blommad. Längst bak mot gruset växer en Liguster häck som ska formklippas och avgränsa mot hus.

måndag 18 juli 2016

Stora Alskär, Runmarö och Sandhamn

Nu befinner vi oss verkligen i semester läge och det blir verkligen inte så tätt mellan inläggen. I veckan som var tog vi oss ut till Stora Alskär som ligger i yttre skärgården. Verkligen en vacker ö som ligger nordöst om Sandhamn.

Underbar sand och annorlunda natur med väderbitna enar och rullstensås.

Det är så lång grunt att man kan gå över till ön på andra sidan men kan inte lova att det är badläge för de kräsna, havet ligger ju runt knuten.
Här ute ligger Stora Alskär
När man åker tillbaka mot Sandhamn finns spännande laguner att ankra till på och få lä över natten. Här mellan Kroksö och Björkö
Vi tog en tur till Sandhamn innan vi åkte tillbaka till Rumnarö
Rumnarö har varit härliga slappar dagar med fiske och smultronplock.
Cykeltur till restaurang Svängen för pizza lunch och titt på fåren.
Värmdö kommun som vi bor i har ca 11000 öar så det finns mkt att utforska.
Nu fortsätter vi vår semester och jag hoppas ni med får många slappar dagar.

måndag 11 juli 2016

Platic padding tävling

Fick i dagarna ett bloggers kit med olika plastic padding produkter, för både trä, metall och plast. Just nu pågår en tävling och den som publicerar bästa DIY på instagram vinner en resa till Berlin Maker Faire i Oktober.
Vill du vara med och tävla så skynda och beställ hem ett DIY kit du med. Ni kan maila till mailto:encarna.segura@jaqdigital.com och beställa hem ett kitt. Här finns deras instagram tävling https://www.instagram.com/plasticpadding/ . Tävligen avslutas 22 juli så det är inte så lång tid kvar.
Hmm, vad ska jag hitta på för DIY?....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...